Kell-e flipchart?

A flipchart egy olyan tábla, amit nem feltétlenül csak iskolában láthatunk, hanem sok tárgyalás fontos eszköze is tud lenni. Egy iroda bérlés esetén is sokszor megkérdezhetik, hogy lesz-e szükségünk írótáblára. Az iroda bérlés oldalán is csaknem az összes kiadó iroda mellett szerepel, mint extra kiegészítő. És a legtöbbször bizony jól is jön, ha van kéznél valami felület, ahova felfirkanthatunk valami információt. Feltehetjük ám a kérdést, hogy ebben a modern világban, ahol számítógépen keresztül, okostévé használatával tartunk előadásokat, prezentáció bemutatókat, ott van-e szükség még valami „kőkorszaki” eszközre?

Igen, valóban javarészt előre elkészített munkákkal érkezünk, ami segítségével magyarázunk a célközönségnek, de ahogy említettem, ezek előre készülnek el. És olykor-olykor megeshet, hogy a táblázat nem eléggé egyértelmű, vagy kis kiegészítést igényel a prezentáció, vagy éppen az egyik vendégünk óhajt valamit hozzátenni, és magyarázni, amihez sokszor jól jön egy tábla. A számítógépbe pedig nem feltétlenül egyszerű azonnal összehozni egy ábrát.

A flipchart táblára írhatunk egyaránt filctollal, melyet biztosít hozzá a tárgyalót kiadó cég, de igényelhetünk papíros verziót is, ami több oldalt nyújt számunkra, ráadásul a papíron megmarad minden, ellenben azzal, ha a táblát letöröljük.