Mire jó a diákmunka?

A karácsonyi ünnepeket megelőzően számos tanuló diákmunka után néz, hiszen az ajándékvásárlásnak valahogy meg kell teremteni az anyagi hátteret. Az azonban gyakran előfordul, hogy a diákok megszeretik az adott munkahelyet, és mivel rádöbbennek, hogy abban az egy-két hónapban is bírtak teljesíteni a suli mellett, ezért akár folytathatják is a munkát tovább.

A saját fizetés jól jön az egész év során: nyáron a fesztiválokat, esetleg az utazgatásokat tudják belőle finanszírozni a diákok, de ugyan így jól jön a kis plusz pénz az öltözködésük, hobbijaik, különféle programjaik finanszírozására, vagy bármilyen váratlan alkalommal, amikor hirtelen pénzre lenne szükségük. Sokan azt képzelik, hogy az ilyen munkával nem lehet különösebben a belefektetett időnek és energiának megfelelő összeget megkeresni, ráadásul még a pihenésre ideális nyár is elmegy vele, vagy épp az év közben beiktatott iskolai szünetek. Azonban ez a feltételezés nem a valóságon alapszik, hiszen számos haszna származik abból a fiataloknak, ha diákmunkát vállalnak az év során.

Egyrészt közösségépítő, jó kapcsolatokat, munkatapasztalatot lehet szerezni vele, emellett lehetőséget biztosítanak, hogy minél több új dolgot kipróbáljon a diák. Az ilyen munkák során kiderülhet, hogy az adott diák valami olyan dologban is tehetséges, melyről korábban nem gondolta volna.