Mit mondanak a gyerekek a mászóeszközökről?

Megkérdeztük a gyerekeket, melyek azok a mászóeszközök, melyeket legjobban szeretnek használni otthoni, iskolai vagy közületi játszótereken. Ezek a vélemények mind a szülőknek, mind a játszótér építésen gondolkodóknak hasznosak lehetnek, hiszen mégis csak a gyerekek a szakértők a témában.

A fém kapaszkodó és a függeszkedő rúd egyszerűségük ellenére nagyon kedvelt mászóeszközök. Könnyen használhatóak ám mégis izgalmasak. A forgószemes gyűrűt is sok gyerek dicsérte, viszont főleg a nagyobbak közül, hiszen a használatához azért már szükséges megfelelő erőnlét. Elhangzott a tűzoltó cső, a mászórúd és a különböző mászókövek is, viszont nézzük meg melyek voltak az abszolút favoritok.

A hullám mászóka egyöntetűen elnyerte szinte az összes gyerek tetszését és mind az otthoni, mind a közületi játszóterek esetében a kígyó létra is óriási sikert aratott. Ezek a mászóeszközök nagyon pozitívan hatnak a gyerekek fizikai erejére, erőnlétére és a kitartásukat, küzdő erejüket is fejleszti. Természetesen az is értékes hatása, hogy hatalmas sikerélményt élnek át, mikor feljutnak a tetejére.

A közösségi játszóterek esetében viszont, a gyerekek legjobban a különböző köteles mászóeszközöket preferálják. Legyen szó a köteles mászógúláról vagy különböző kötélpiramisokról, a legnagyobb szenvedélyt ezek a játszóeszközök váltották ki belőlük.

Nyilván mindig lehet újabb játékszereknek is esélyt adni, de vegyük mindig figyelembe a gyerekek véleményét, hiszen biztosak lehetünk benne, hogy ők őszintén ítélnek meg dolgokat.