Cég adás–vétel kihívásai

Az utóbbi évtizedek technológiai fejlődése teljesen lenyűgözött és mivel rendelkezésemre állt egy viszonylag nagyobb összeg, úgy éreztem én is részese szeretnék lenni az innovatív fejlődésnek.

Pár szakértővel tárgyaltam a témában és eldöntöttem, hogy vásárolni fogok egy jól működő technológiai céget, mely közel áll az én elképzeléseimhez és így én is aktív szereplője leszek ennek a Hi–Tech modern világnak.

Persze nem bíztam véletlenre a cég adás–vétel folyamatát, így magam mellé vettem egy jogászt, aki szakértő a témában. Hosszas kutatómunka után kinéztem pár lehetőséget, amely ideálisnak tűnt az általam felállított szempontok alapján.

Mint kiderült egy cég értékének a meghatározása nem is olyan egyszerű feladat, hiszen nagyon sok tényezőt kell figyelembe venni a megfelelő vásárlási ajánlat kigondolásához. Ráadásul teljesen pontosan nagyon nehéz kiszámolni az értéket, hiszen a képbe jön egy becsült érték is, ami cég fejlődésének az arányában következtethető ki.

Ami tovább nehezítheti a cég adás–vétel sikeres létrejöttét, ha az eladó igyekszik bizonyos ügyeket kihagyni, figyelmeztetett az ügyvédem. Találkoztam is személyesen a kiszemelt vállalkozások tulajdonosaival és az ügyvédem segítségével sikerült minden esetben fényt deríteni a számunkra értékes ügyekre. Mindennek köszönhetően megtaláltam a tökéletes lehetőséget és átvettem az irányítást egy rendkívül ígéretes vállalkozás felett.

Nagyon fárasztó, de hasznos volt ez az egész folyamat a számomra, most már sokkal jobban belelátok a cég adás–vétel részleteibe és olyan tudásra tettem szert, amely egész életemben gyümölcsöző lesz.