Motivációs térkép képzés: nagyobb önismeret, jobb munkahelyek

Mint HR-es fontosnak tartom azt, hogy a cégünknél elhelyezkedő személyek megfeleljenek a különböző munkaköröknek. Nem csak azért, mert ez a jó a cégünknek, hanem azért is, mert ez a jó nekik is. Az, hogy valaki megfelel-e az adott pozíciónak számos dologtól függ, nem csak és kizárólag attól, hogy mondjuk van-e felsőfokú iskolai végzettsége az adott területen.

Az is fontos szempont, hogy általánosságban a munkához való viszonya milyen és ezen belül sem az az egyetlen szempont, hogy valaki szorgalmas-e vagy sem, mert tapasztalatom szerint mindenki képes szorgalmassá válni, akinek megvan a megfelelő motivációja.

A kulcs a motiváció és ennek feltérképezésében segít a motivációs térkép képzés.

Lehet, hogy sokan még nem is hallottak a motivációs térkép képzésről, ezek számára írom, hogy ezt a 15 perces akkreditált tesztet motivációszakértő coach segítségével szoktuk elvégeztetni, amikor csoportosan vagyunk kíváncsiak a csapatot hajtó motívumokra, és egyénileg is, hogy az egyes csapattagokat  mi érdekli, mi mozgatja meg. A motivációs térkép képzés segít abban, hogy az illetőt hova pozícionáljuk, mi legyen az a terület, amiben leginkább ki tudja bontakoztatni képességeinek. Ez segíthet neki megtalálni a legmegfelelőbb pozíciót.

Az egyéni motivációs térkép képzésben a kitöltést követően a motivációszakértő coach segít a motivátorok fontosságának azonosításában, illetve azoknak megértésében. A motivációs térkép képzés során a legfontosabb a motivátorokkal való elégedettségi szint beazonosítása, majd a stratégia megtervezése a motiváltabb folytatásra, munkakezdésre.