Vidékről költöztetés Budapest belvárosába

Korábban egy kisebb faluban éltem Békés megyében a családommal. Igazából én is ott nőttem fel, a párom is onnan származott, a családjaink is ott éltek generációkra visszamenőleg. Ez egy teljesen más életmód, mint amit Pesten élnek az emberek. Viszont minden családiasság és szeretetteljes légkör ellenére is el kell, hogy mondjam, hogy munkahely nincs sok a környéken, főleg nem, hogy ha egy fiatal ember nyugati mintára szeretne karriert építeni. Ebből fakadóan a költöztetés Budapestre elkerülhetetlenné vált egy idő után.

Amikor a költöztetés Budapest belvárosába történik, akkor érdemes költöztető céget fogadni ismerőseink szerint, ezért mi sem tettünk másképp. Tény, hogy korábban mi is abban gondolkodtunk, hogy barátok révén oldjuk meg a költözést, az ismerőseink simán tudtak volna olyan embereket szerezni, akiknek van egy-két furgonjuk, aztán azzal felvittük volna a holmit a fővárosba. De azt is figyelembe kellett vennünk, hogy ez alatt nem-e sérülnek majd a bútoraink, vagy hogy van-e megfelelő szakmai tapasztalata az illetőknek a felcipeléshez, le tudnak-e majd parkolni a ház előtt, és ha nem, mihez kezdenek?

Bár a költöztetés Budapest keretein belül magas költségekkel járt, azonban időre ott voltak a szakemberek, szakszerű módon felpakolták az összes holminkat a furgonokra és már mentünk is. A helyszínen pedig le is pakoltak és fel is vitték a dolgainkat a szűk körfolyosós házba. Ha a költöztetés Budapesti uticéllal történik, akkor többnyire nagy távolságokat kell megtenni. Az ugyanis, ha valaki Békés megyéből teljes bútorzattal és minden ingósággal együtt áthelyezi a székhelyét Budapestre, nem egy kis feladat.