Spóroljunk a vízzel a műfű segítségével

A föld vízkészletének a megóvása mindenkit érdekel: magánszemélyeket, vállalkozásokat és a döntéshozókat is. A víz védelme 1948-ban kezdődött az Egyesült Államokban, amikor aláírták a tiszta vízről szóló törvényt. Azóta a vízre, mint erőforrásra teljesen új szemszögből tekintenek, mint integritással és belső értékkel rendelkező entitásra, ami a szárazságtűrőbb tereprendezés iránti igényt váltja ki.

Az elmúlt években fokozódtak az aszályos időszakokkal és a víz rendelkezésre állásával kapcsolatos aggodalmak. Több magánszemélyre és vállalkozásra – földrajzi elhelyezkedésüktől függően – akár vízhasználati korlátozások is vonatkozhatnak az aszály miatt. Ez pedig érdekes módon összekapcsolódik a műfű használatával.

A háztulajdonosok, tájépítők, vállalkozások, önkormányzatok és még sokan mások, akik szeretnék karbantartani kertjüket, területeiket és sportpályáikat, túlterhelhetik a vízhasználati korlátozásokat. Felelősnek érezhetik magukat azért is, hogy megtegyék a részüket a vízfelhasználás és -pazarlás korlátozása érdekében és ebben nagy segítség lehet a műfű alkalmazása.

A Műfűplacc vállalkozás a műfűvel kreatív megoldást kínál egy nagyszabású problémára; amely hatással van a helyi és globális közösségekre. Ha a hagyományos gyep helyett a műfüvet választjuk, akkor garantáltan megóvjuk a vizet az idő múlásával. Egy forrás szerint egy tipikus füves sportpályához évente 500 000–1000.000 gallon vagy több víz szükséges. Bár ez függ a földrajzi területtől és a szokásos csapadékmennyiségtől, a zöldfelület fenntartása rendszeres öntözés nélkül nem kivitelezhető.

Ezenkívül a műfű alternatívák csökkentik a szén-dioxid kibocsátást is. Sok pázsit nyírást igényel az esztétikai érték megőrzése érdekében. Némely tanulmányok szerint egy óra fűnyírás annyi szennyezést okoz, mint 11 autó, a motoros fűnyírók esetében pedig ez a szám 34 autó. A műfűnek az alkalmazása ily módon is segíthet a víz megőrzésében, mivel a szén-dioxid felgyorsítja a klímaváltozást, ami rontja az aszályos viszonyokat.