Átalakulás a minőségi kutyaeledel árában

Egy viszonylag kis mennyiségű emberileg is minőséginek mondható hús, zöldség és gyümölcs egész magas áron érhető el. Ugyanez az emberileg minőségi hús, zöldség és gyümölcs ára egy kutyaeledelben jelenleg drasztikusan több lenne.

A megfizethetőbb emberi minőségű kutyaeledel felé vezető út akadálya a gyártás. Az emberi élelmiszereket gyártó létesítmények még mindig rendkívül hezitálnak az állateledel gyártásával kapcsolatban. A legtöbb humán élelmiszergyártó még nem értette meg, hogy a kedvtelésből tartott állatoknak az eledele nem különbözik az emberi tápláléktól, csak egy kicsit másképp fogalmazták meg. A legtöbb humán élelmiszergyártó a takarmányok sötét korszakában ragadt, mivel a kutyaeledel minősége gyengébb, mint az emberek tápláléka, és nem akarnak vele mit kezdeni.

De… ahogy az igény növekszik amint ezt felmérések is mutatják, az élelmiszer-gyártók elavult hozzáállása megváltozik. Talán hamarabb, mint gondolnánk. Képzelje el, ha minden élelmiszerboltban vásárolhatna fagyasztott emberi minőségű ételeket kutyájának vagy macskájának. Képzelje el, ha a kutyaeledelek pénztárcabarátak lennének – ilyen például a Bankett macskák és kutyák számára. A kevés emberi táplálék viszonylag magas költsége lényegesen alacsonyabb lehet egy kutyaeledel esetében, ha az összetevőket kombinálják (ahelyett, hogy egy edényben négy egyedileg elkészített ételadag lenne).

Mi lenne, ha egyre több humán élelmiszergyártó kezdene humán minőségű állateledeleket gyártani napi 1 dollárért egy 30 kilós kutya etetésére vagy 1 dollárért két napra egy macska etetésére? Hány takarmány minőségű termék maradna ekkor a boltok polcain?

A változás megtörténik. És mindannyian az állattulajdonosok kikényszerítik ezt a változást. Sokáig vártunk rá, de végre megtörténik.