Hozzájárulás a személyes növekedésünkhöz

Nézzen meg egy interjút egy híres séffel valamikor. A kérdező szinte mindig azt kérdezi: „Mi a nagy titka?”

Az a benyomásunk, hogy egy titkos fűszerezésről, a csukló felcsavarásáról vagy a tizedesjegyig kiszámolt, aranyarányú főzési időről szeretnének hallani. Valami különleges konyhai csodatett, amely azt a csodás konyhát állítja elő, amelyet az emberek hónapokkal előre összeállítanak vagy asztalt foglalnak, hogy megízleljék.

Általában ezek a híres szakácsok félig zavartan válaszolnak az elképzelhető legalapvetőbb válasszal.

“A legjobb alapanyagokat használom.”

Ennyi? Ez nem lehet. Azt akarja mondani, hogy nyitni lehet egy világszínvonalú éttermet, ha csak minőségi alapanyagokat használunk? Ez egyike azoknak a megtévesztően egyszerű válaszoknak. Igen, a séf munkájának a 90%-át akkor végzi el, ha a legjobb alapanyagokat tudja beszerezni, de hogyan készül a legjobb alapanyagok beszerzésére?

Ahhoz, hogy megtalálják titkos hozzávalóikat, a szakácsoknak először el kell sajátítaniuk a legjobb hozzávalók azonosításának mesterségét. Körbejárniuk kell a termelői piacokat és a halászrakpartokat, a hentesboltokat és a fűszerárusokat. Néhányan a közeli vadon élő növények egyedi összetevőiből táplálkoznak. Sokan odáig mennek, hogy saját kertet alkotnak, hogy az alapoktól irányíthassák a folyamatot. Ezután a legjobb magvakba és a legjobb talajba fektetnek be.

Ezek a szakácsok olyan közhelyet fogalmaznak meg, amelyek messze túlmutatnak a kulináris világon: az eredmények az Ön hozzájárulásán múlnak. Gondoljon vissza Isaac Newtonra és a negyedik osztályos természettudományos osztályra; minden cselekvésre egyenlő és ellentétes reakció van.

Tehát úgy tekintsünk az életre, mint egy bankettre. Milyen alapanyagokból főzünk?

Ez az elv nem korlátozódik a minőségi étkezésre. Azoknak, akik számítógépes kódot írnak, van egy kifejezés: szemét be, szemét ki. Más szóval, ha rossz kódot ír le, rossz eredményeket fog kapni.

Szóval mik a bemenetei? Mit vesz be rendszeresen? Tükrözi-e az Ön vállalkozásában és életében megnyilvánuló outputokat és eredményeket? Ezeket pedig a gyomor, a test, az elme, a munka és a kapcsolatok területén érdemes megvizsgálni.