Kreatív műfű teraszra az otthonosság érdekében

Budapesti panellakásomhoz tartozik egy erkély, ami mára inkább plusz tárolónak, terítéknek, mint szép terasznak van használva. De ez pontosan az, amit szeretnék átalakítani.

Szeretnék megszabadulni a felesleges limlomoktól, vagy jobb tárolóhelyet keresni nekik, és nem titkolt vágyam, hogy az udvart romantikus fészekké alakítsam, ahol a családdal közösen étkezhetünk és dolgozhatunk is szükség esetén. És szeretnék egy jó térkövet, hogy még barátságosabb legyen a hangulat, akár a műfű teraszra helyezésével.

Műfüvet teraszra rakni eleinte egy kicsit kockázatos volt számomra, de amikor hosszú idő óta először láttam egy ilyen teraszt a Pinteresten, azonnal tudtam, hogy ez számomra az ideális megoldás.

Természetesen vannak merészebb és pompásabb terasztervezési ötletek, mint egy műfüves terasz, de én nem élhetem ki ennyire magam ilyen kis területen. De egy pici sütési terület az, amit szeretnék még ide. Bár ezt nagy valószínűséggel csak biztonsági megfontolásból fogom akkor megtenni, ha nagyobb teraszom lesz, de a műfű teraszra helyezése nem kockázatos és nem is túl drága megoldás.

Az olcsó ár ellenére a kínálat, illetve a lehetőségek száma viszonylag nagy. Ma már sokféle műgyepet lehet vásárolni a legkülönfélébb helyszíneken, melyeket az erkélyünkön, a műfüves teraszunkon, bármilyen formában lefektethetünk. A műfű teraszra sokak számára valós opció, amikor a tényleges tervezésénél műfűre cserélik a burkolatelemeket, és a teraszra szerelik, hogy azt a benyomást keltsék, hogy a gyep valódi.