Miben fejleszti a kicsiket a játszótér és ezen belül a fészekhinta használata?

Korosztálytól függetlenül a gyerekek nagyon szeretnek a kedvenc játékaikkal játszani egy jól ismert játszótéren. De tudta, hogy egy ilyen park, illetve ezen belül egy olyan játszótéri játék, mint a fészekhinta segíthet gyermekének a fejlődésben?

Sokan emlékszünk arra, hogy gyerekként mennyi időt töltöttünk a hintán, és mennyire izgalmas pillanatok voltak azok, amikor megpróbáltunk a legmagasabbra ugrani. Ezek az eszközök azonban nem csupán a szórakozásról szólnak, hanem ezenkívül elképesztően serkentik a gyermekek fejlődését és ez igaz a fészekhinta esetében is.

Ahogy a gyermek meglendíti magát növeli a fészekhintának a magasságát, ahogy a finommotorikus képességek által megragadja a köteleket, és megtanulja, hogy milyen szorosan kell ezeket fogni. A hinták esetében a lábuk pumpálásával gyakorolják a keményebb motorikus készségeket, amely által képesek egyre magasabbra kerülni a levegőbe. Fejlődik a koordináció, ami könnyedén egyesíti az összes készséget, lehetővé téve a gyermek számára, hogy könnyedén és kényelmes használják a hintákat és a fészekhintát is.

Azonban az a jó hír, hogy gyakran nem is kell elmenni egy távoli játszótérre, hogy ezek a pozitívumok megvalósuljanak, hiszen mindezt otthon is meg lehet valósítani. A Játszótérland weboldala pedig széles kínálattal várja a vásárlókat egy otthoni játszótér kialakításához, melyben központi szerepet kaphat a fészekhinta. Csupán néhány kattintás, néhány nap várakozás, egy kis összeszerelési munkálat és a gyerekek öröme máris felhőtlen lehet egy saját otthoni játszótérnek köszönhetően.