A vinyl padló a lakásfelújításban

Egy felújítás mindig rengeteg zajjal, kosszal és nem utolsó sorban anyagi ráfordítással jár, ezért érdemes mindent alaposan megtervezni és optimalizálni, hogy elkerülhessük a felesleges bosszankodást.

Az egyik legnagyobb feladat a padlószerkezet felújítása szokott lenni, ez jár ugyanis a legtöbb bontott hulladékkal, egy régi kerámia padló felverése bizony minden szempontból körülményes. Jó hír, hogy a korszerű vinyl padlókkal elkerülhetjük ezeket a kellemetlenségeket. Ugyanis a vinyl padló bármilyen szilárd aljzatra felrakható, így a korábbi, megunt vagy megcsúnyult hidegburkolatunk sem jelent neki akadályt.

További előnye a rendkívüli ellenállóságában rejlik, ugyanis egy laminált padlóhoz képest jóval strapabíróbb, így ellenáll a kifröccsenő víznek is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem kell többé külön burkolatot választanunk a vizes helyiségekben, a konyhában, illetve a fürdőszobákban egyaránt használhatjuk a vinyl padlót.

Az egyetlen kivétel ezalól konkrétan az épített zuhanyzó felülete, ott a vinyl padló használata nem biztonságos, így nem is javasolt.

A laminált padlóval szemben fontos még kiemelnünk, hogy jóval kisebb dilatációval kell számolni, így kizárható a recsegést kiváltó okok nagy része. Megmarad ugyanakkor a kellemes meleg hatás, a rengeteg választható dizájn, a könnyű tisztíthatóság, és a végtelenül egyszerű, klikkes lerakás, ami hozzájárul a vinyl padló népszerűségéhez.