Tartós körömlakk – kísérletezz otthon!

Egy időben szó szerint megutáltam az otthoni körömfestést… elegem volt abból, hogy beleszerettem egy színbe, hazavittem, és jóformán már aznap elkezdett lepattogni a lakk, amikor felkentem. Az ember az igényesség miatt vásárol körömlakkot, azért szeretne manikűrt készíteni magának, hogy megjelenése még elegánsabb legyen. Viszont egy lepattogzott körömlakknál undorítóbb talán nincs is.
Azárt nem adtam fel teljesen, és elkezdtem több mindennel kísérletezni, hogy valahogy tartósabbá tegyem a körömlakkot. Természetesen nem is vásároltam másmilyen lakkokat, csak tartós körömlakkot, de ezen kívül is több mindenre odafigyeltem.
Előmunkálatok: a körmök felülete gyakran olajossá válik, így érdemes a festés előtt olajmentesíteni a körmöket. Erre több opció is van, pár helyen azt olvastam, hogy körömlakklemosóval kezeljük a körmöt festés előtt, de én ezt nem tartom működő módszernek, mivel egyik alkalommal, amikor ezzel kísérleteztem, nem volt hajlandó megszáradni a körmömön a lakk. Annak ellenére, hogy a tisztítást követően kezet mostam, és szárazra töröltem a körmöket. Nem tudom, hogy hogyan, de az a körömlakk se korábban, se később nem mutatott hasonló „tüneteket”, csak amikor ezzel a módszerrel próbálkoztam, így erről le is tettem. Érdemesebb inkább vízzel hígított ecetes oldattal, vagy citromlével áttörölni a körmöket.
Ezután egy többoldalú polírozóval tegyük egyenletesebbé a körmök felületét: a fényes, sima körmökön nem tapad meg annyira a körömlakk, ez is oka lehet annak, hogy rövid életű lesz a szín.
Ha rendesen előkezeljük a körmöket, akkor valószínű, hogy valóban hosszantartó lesz a körömlakk. Személyes tapasztalatom, hogy a durvább felületű lakkok, melyek csillogó flittereket, durvább szemcséket tartalmaznak, sokkal tartósabbak, bár ezeket szörnyen nehéz levakarni magunkról, mikor már rájuk untunk 10 nap után. Érdemes ezen kívül alapozó lakkot és fedőlakkot is használni.
Személy szerint arra is nagyobb hangsúlyt fektetek most már, hogy valóban minőségi lakkokat vásároljak. Érdemes a 3000 forint fölötti tartós körömlakkok körül válogatni. Karaja Long Lasting Nail Paint tartós körömlakkja például jó választás lehet, ha szép, természetes színek körül szeretnénk választani és tartós hatást szeretnénk elérni.