Milyen illóolaj (ne) kerüljön a fürdővizedbe?

A drogériákban és webshopokban elérhető szépségápolási termékek és illóolajoknak köszönhetően ma bárki bármikor könnyen wellness élményben részesülhet otthonában. Akár egy nehéz munkanapról vagy gyengélkedés miatti fáradtságról van szó, ezek feloldására az egyes kozmetikumok és növényi összetevők nagyszerű megoldást jelentenek.

Nincs szükségünk sok mindenre: a tökéletes spa-élményhez elegendő egy fürdőkád, néhány gyertya és néhány csepp a kedvenc illóolajodból. Ha még sosem került illóolaj a kezedbe vagy még nem találtad meg a kedvencedet, segítünk, hogyan válassz.

  • Illóolaj, amit bátran használhatsz fürdéshez, mert jót tesz a testednek és lelkednek egyaránt: levendula, kamilla és rózsa. Természetesen egyszerre akár több olajcseppet is vízbe tehetsz. Kísérletezz bátran az illatkavalkádokkal.
  • Ezek viszont NE keveredjenek a fürdővizedbe: fahéj, szegfűszeg, oregánó, csombord, fodormenta, kakukkfű és fajdbogyó.

A legjobb hatás érdekében az olajat mindig a kád feltöltése után öntsd a vízbe. Ugyanis, noha az illata jó eséllyel így is érezhető lesz, a forró folyó víz miatt elveszítheti többi jótékony hatását.

Létezik még egy nagyon fontos dolog, amire ügyelned kell! Előfordulhat, hogy az illóolaj miatt csúszóssá válik a fürdőkádad, ezért óvatosan szállj ki a feltöltődés után, és minden esetben takarítsd le az esetleges maradványokat, hogy ne ragadjon vagy száradjon oda.