Baba-mama testápolás natúr kozmetikumokkal

Az utóbbi időben megfigyelhető, hogy a kisgyermekes szülők egyre egészségtudatosabbá váltak nem csak a táplálkozás, hanem a testápolás terén is. Pici babás anyukák előszeretettel használnak természetes alapanyagú krémeket, fürdetőket a baba bőrének ápolására.

Szerencsére ezek beszerzése már nem jelent problémát, mert a natúr kozmetikumokat kínáló webáruházak egyaránt gondoskodnak babáról és mamáról. Lássuk mire gondoljunk, amikor baba-mama kozmetikumokról beszélünk!

Leggyakrabban a popsikrém érintkezik a baba bőrével, ezért különösen fontos, hogy ne irritálja azt. A bio shea vajas popsikrém teljes mértékben vegyszermentes, így természetes módon óvja a pici bőrét a kipirosodástól és gondoskodik hidratáltságáról.

A levendula testápoló balzsamot a család legfiatalabb tagjától a legidősebbig mindenki szeretni fogja, hiszen fő összetevői – a bio shea vaj és a jojoba olaj – kortól függetlenül ápolják a bőrt. A levendula illóolaj visszafogott, kellemes illata nyugtató hatású idegrendszerünkre, és maga az olaj a bőr felszíni sérüléseinek kezelésére is alkalmas.

A megfelelő szappan beszerzése sem jelenthet gondot, mert az olívás és levendulás szappanoktól a kecsketejesig mindent megtalálhatunk, sőt, 10 hónapnál idősebb babánk számára választhatjuk a hipoallergén habbaba szappant.

Senkit nem kell kihagynunk a natúr kozmetikumok nyújtotta kényeztetésből, a család apraja – nagyja élvezheti a természetes összetevők jótékony hatásait.