Üzemi elsősegély csomag a munkahelyre

Az elsősegély csomag biztosítása kötelező minden üzemben: ezeket nevezzük üzemi elsősegély doboznak. Ezek többnyire falra szerelhetőek, műanyag, illetve fémdobozban is kaphatóak, tartalmukat pedig szabvány szerint állítjuk össze, azaz az alapján, hogy az adott üzemben hány ember dolgozik.

Az elsősegély csomag tartalmaz kötszereket, fertőtlenítőszereket, ollót, sebtapaszt, tehát olyan eszközöket, melyekkel mondjuk egy vérző seb könnyen és gyorsan ellátható. Viszont egy égési sérülés esetén, illetve egy szemsérülés alkalmával nem annyira hasznosak ezek a kötelező eszközök. A Mentődoboz Depó oldalán olyan kiegészítő termékeket talál, melyek pont ezekre a problémákra nyújtanak megoldást, azaz az égési sérülések esetén hűtő, és regeneráló hatásúak, a szemsérülések esetében pedig azonnali segítséget nyújtanak a pH semleges szemmosó folyadékok.

Az égési sérülések és a szemsérülések egy üzemben egyszerűbben előfordulhatnak, mint bárhol máshol. Épp ezért felelőssége az üzemvezetőnek, hogy biztosítson olyan eszközöket, mely ezeknek a sérüléseknek az orvoslására nyújt lehetőséget. Az égés és a szemkárosodás ha nem kezelik azonnal visszafordíthatatlan egészségbeli és életminőségbeli romláshoz vezethet, így fokozottan figyelni kell arra, hogy ezeket a sérüléseket azonnal, megfelelő eszközökkel lehessen ellátni.