Az Airbnb titkai

Az Airbnb forradalmat hozott a turizmusban: mindenki számára lehetővé teszi, hogy bensőségesebb helyeken szállhasson meg a világ minden táján. Írásunkban bemutatunk néhányat az alkalmazás kevésbé ismert funkciói közül.
Fizesd ki (egyelőre) a fele árat!

Még nem állsz készen a teljes szállásköltség kifizetésére? Ha a bérleti díj meghalad egy bizonyos összeget, és legalább két hétre előre foglaltál, az app Kezdőrészlet fizetése funkciója lehetőséget nyújt rá, hogy letétet (általában 50%-ot) fizess előre, és a bérleti díj fennmaradó részét csak egy a szállás elfoglalásához közelebbi dátumon egyenlítsd ki.

Kapóra jöhet ez a hosszabb időre elosztott fizetés, ha például a társaság többi tagjától kell összeszedned a pénzt. És az Airbnb kutatásai szerint az utazók közel 40 százaléka kapott az őt megilletőnél kevesebb pénzt a barátaitól – vigyázz, nehogy te is így járj!
Ismerd meg a helyi kultúrát!

El szeretnéd kerülni a turistacsapdákat, és nem csak a közhelyes látványosságok érdekelnek? Az Airbnb Élmények szolgáltatása összehoz olyan ellenőrzött helyi házigazdákkal, akik szívesen mutatják be a hobbijukat vagy a tudásukat, és elvisznek magukkal kedvenc helyeikre.

Bensőséges koncert egy titkos tokiói jazzklubban, tangóleckék Buenos Airesben, vitorlázás Olaszország partjai mentén – több mint 15 ezer különféle élménnyel vetheted bele magad a helyi valóság legmélyébe.
Adj vissza is valamit!

Az ilyen élmények között több száz is van (a Társadalmilag hasznos kategóriában találod őket), amellyel jót is cselekedhetsz: a foglalási díjadat teljes egészében továbbküldheted egy a programban résztvevő szponzorszervezetnek.

Ha például azt választod, hogy közelről láthasd a farkasokat az USA észak-nyugati régiójában, akkor közvetlenül támogathatod a Predators of the Heart nevű állatmenhelyet, amely védi a farkasokat (és más, az egzotikus kisállatok kereskedelméből mentett állatokat).

Nagyobb baráti társasággal tervezel utazni? A Kívánságlista funkcióval összeválogathatod mindazokat a lakásokat vagy házakat, amelyeket tökéletesnek találtál. Utána meghívhatod a többieket, hogy nézzék meg a listádat, és jelezzék, hogy melyik tetszik nekik és melyik nem – sőt saját javaslataikkal is kiegészíthetik a listát. A foglalások megerősítése után egyszerűen megoszthatod az úti tervet a többiekkel. Így még a legflúgosabb barátaid is ott fognak kikötni, ahol kell.
Lépj magasabb szintre!

2018-ban az Airbnb a Plus márkanévvel, külön kategóriában kezdett elegáns, magasabb színvonalú lakásokat kínálni. A Plus kategóriájú ingatlanok jelenleg a világ több mint 200 városában érhetők el, és személyes ellenőrzésen kell megfelelniük egy több mint 100 pontos kiértékelés feltételeinek, hogy az Airbnb elit különítményébe kerüljenek. Ez a szigorú elbírálás figyelembe veszi a színvilágot, a bútorok elrendezését, sőt még a törülközők puhaságát is.
Hozd a gyerekeket is!

Vannak családok, amelyeknek nem való a szálloda. Ezért az Airbnb külön családi utazási kategóriát is kínál, ebben olyan helyeket találsz, amelyek ötcsillagos értékelést kaptak más családoktól, ezenkívül teljes felszerelésű konyhát, szabadtéri játszóterületet és parkolóhelyeket is tartalmaznak.
Üzleti úton is szállj meg az Airbnb-vel!

Ha az utazás típusaként a munkát választod, akkor olyan lakásokat találsz, amelyeket önállóan is elfoglalhatsz, van bennük Wi-Fi és munkára elkülönített tér.

Add meg a profilodban a munkahelyi e-mail-címedet – ez lesz a kulcsod az Airbnb for Work területhez, így elérhetővé válik a harmadik félen keresztüli foglalás. Ha üzleti útjaidra más szokta intézni a szállást (vagy te kezeled az alkalmazottak utazásait), az Airbnb felválthatja a cég által jóváhagyott szállodát. Gondolj bele, nem lesznek többé zajos jégkészítő gépek és bézs tapéták!