Pólókról röviden

Aranykorát éli a sportos hétköznapi öltözködés, amelynek részeként nagyon gyakran viselünk sportcipőt és pólót az utcán. Néhány évtizeddel ezelőtt az emberek többsége csak funkcionális ruházatként viselt pólót, ma már a fiatalok többségének ez a kedvenc ruhadarabja. A póló népszerűségének oka, hogy kényelmes, jól kombinálható és számtalan variációban, mintával kapható.

A póló manapság egyfajta hirdetőtáblává vált. Az emberek kedvenc zenekaruk nevével, egy kedvelt jármű képével vagy akár világnézetüket közvetítő felirattal ellátott pólókat hordanak. Általánossá vált, hogy a pólón, mint jól látható felületen keresztül fejezik ki egyéniségüket, gondolkodásmódjukat. A semleges alapdarabokon kívül ma már rengeteg különböző mintázatú, feliratú póló közül válogathatunk.

A pólók divatjának alakulását jelentősen befolyásolja a technológiai fejlődés. Korábban a pólók egyszínű anyagból készültek, esetleg más színű anyaggal kiegészítve. Később egyre inkább elterjedt a pólóra nyomtatás, aminek segítségével a póló elülső felületére került nyomtatott minta. Ma már akár a póló teljes anyagára is nyomtathatunk, ennek köszönhetően népszerűek a mintás nyomott pólók.